FREDAG MÖRDA SÖNDAG

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-4, Recension

Av Jan-Olof Ekholm
Valentin 1995

”Murder mystery Weekends” har blivit populära här i Sverige, med förebild från England. Ekholm har varit scenarioförfattare och har nu överfört sina erfarenheter från dessa till en bok. Den något smådrullige Göran Sandahl är tillbaka och skall för sina tidningsläsare skildra den ”murder my story weekend” som konfektionsföretaget Tomth AB anordnat för sina anställda. Temat är ”Tio små tomtenissar”, trots att det hela äger rum i juli. Den ena tomtenissen efter den andra faller ifrån under mystiska omständigheter. Skyltar med grötrim bärs fram vid varje frånfälle och genom dessa skall man gissa vem den döde är. Rimmen är inte alltid helt snälla och man kan ana sig till att det finns djupa konflikter inom företaget. Men i det stora hela uppskattas det och de inblandade trivs och har roligt, ända tills man hittar en tomte som bevisligen är död på riktigt.

Boken är smårolig, om än lite rörig i vissa stycken. Personskildringen är dråplig och man sitter och småtrivs genom hela historien.

HELEN STENBACK  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22