FRÄMLINGEN FRÅN EN ANNAN VÄRLD

Apr 1st, 2013 | By | Category: 2013-04 apr, Recension

Omslag till Främling från en annan världAv Kjell E. Genberg
Exilium Förlag, 2013. eBok
ISBN 978-91-980613-6-9. 

Kjell E. Genberg, från Hälsingland numera boende i Bromma, är en svensk deckarförfattare med över 250 böcker bakom sig. Genberg är en av Sveriges mest lästa och utlånade författare. Han producerar böcker i så stor omfattning att det känns tjatigt att presentera honom.

Vill du veta mer: https://sv.wikipedia.org/wiki/Kjell_E._Genberg

Främlingen från en annan värld är en omskrivning av den första Ben Hogan-boken, Hämnaren, till rymdsåpa. Hämnaren gavs ut 1971 på Williams förlag.

Kjell GenbergI dagens rymdsåpa känns gårdagens Genbergska kiosklitteratur igen. Böckerna om Ben Hogan blev kioskvältare när det begav sig. De som gillade hans westernböcker då, gillar säkert den här nu.

Ben Hogan, numera Benji Hogg, beger sig genom oändliga avstånd och tre maskhål, ända från den gamla världen till planet West Occident 241 i jakt på den man som mördade hans mamma och hennes arbetsgivare. Bland mutanter och främmande djur möter han en skäggig jätte till karl kallad Hobo som ger Benji besked om var mördaren kan finnas. De slår sig samman efter ett krogbråk. Flyr undan en korrumperad lagman och tar sin tillflykt till en smygarkvinna, en representant för planetens ursprungsbefolkning, som bor bland bergen.

Mördaren Benji Hogg är ute efter har köpt en ranch där han samlat laglösa till försvar av ranchen och sig själv. Han har genom mord även tillägnat sig en silvergruva. De båda vännerna Hogg och Hobo beger sig till ranchen och lägger sig i bakhåll. Efter strid med de laglösa och jakt efter den flyende hinner Hogg och Hobo upp mördaren.

Texten minner om en av episoderna ur en populär filmserie med rymdtema. En planet befolkad av de mest förunderliga varelser. Boken är spännande men minner till stor del om den gamla kiosklitteraturen.

SUNE E. OLSSON

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22