FRÄLS OSS FRÅN ONDO

Sep 9th, 2009 | By | Category: 1999-4, Recension

Av William Diel
Reign in Hell 1997
Översatt av Gösta Ozon
B Wahlström. 1999

Här är den tredje, fristående fortsättningen, thrillern om stjärnadvokaten Martin Vail. De båda föregående är Syndafall och Spår av ondska.

Här blir Vail engagerad i ett mycket spännande fall där han till och med blir utnämnd till en av presidentens allra närmaste män med uppdrag att få en ytterst farlig organisation på fall.

Det är en militant, rasistisk organisation, som har till mål att utrota alla negrer, judarna – ja, den är helt nazistisk och skyr inga medel för att nå sitt slutmål. Man har valt att organisera sig som en religiös sekt, som baserar allt vad man gör på vad Bibeln säger.

Rent lagligt är det nästan omöjligt att komma åt sekten och det är där Vail kommer in i bilden med sitt enorma lagkunnande.

Vail möter motståndare från sina två tidigare äventyr och det är då i första hand den gamle “odödlige” Aaron Sampler, psykopat och seriemördare jag då avser.

William Diehl sparar sannerligen inte på effekterna i denna mycket blodiga och hemska story, som vi med all säkerhet kommer att kunna beskåda på film vad det lider.

Syndafall är ju redan tidigare filmad och då med bl a Richard Gere i en av huvudrollerna.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22