FRAKTUR

Jun 4th, 2019 | By | Category: 2019-06 juni, Recension

Omslag till FrakturAv Karin Slaughter
Fractured, 2008
Översättning Villemo Linngård Oksanen
Harper Crime, 2019
978-91-509-4178-4, inbunden, 439 sidor

Detta är den andra boken i en serie med agent Will Trent som huvudperson. Det finns inte bara de välkända federala agenterna, FBI, utan även agenter på delstatsnivå. Här är det Georgia Bureau of Investigation som är arbetsgivare.

En tonårsflicka har blivit mördad i sitt eget hem, och när mamma kommer hem möts hon av en man med en kniv i handen. Hon blir livrädd, men lyckas försvara sig och mannen dör.

Men är det verkligen han som är mördaren? Har modern av misstag dödat en ung man som försökt rädda livet på flickan?

Karin SlaughterAgent Trent har inte med utredningen att göra, men på plats ser han något som poliserna missat. Hans chef ser till att han tar över utredningen från Atlanta-polisen, och paras ihop med en ung kvinnlig polis. Båda har hemligheter i sina bakgrunder och skulle helst inte vilja jobba ihop.

Men det måste de, och de blir ett bra par i jakten på den komplicerade sanningen.

Det är en välskriven polisroman, med helt trovärdiga avslöjanden, för naturligtvis finns hemligheter i alla familjer.

Dessutom är studenter som inte helt följer reglerna på campus sannfärdiga vittnen. Det är en bra intrig, bra miljöskildring och ordentliga personporträtt av alla viktiga personer. En av de mest personliga deckare jag läst på sistone, lättläst, lagom spännande så att det trots att det inte finns alltför spektakulära dåd (bortsett från det inledande) blir en bladvändare. Det är utan att det är skruvat också spännande hur de båda huvudpersonerna ska kunna gömma sina hemligheter för varandra.

Jag träffar gärna Will Trent igen. Karin Slaughter har ju också skrivit en rad andra bästsäljande spänningsromaner, och har flitigt kommit på svenska de senaste åren.

LEIF-RUNE STRANDELL

Hon finns förstås på webben: https://www.karinslaughter.com/

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22