FÖRBJUDEN FRIHET

Mar 21st, 2017 | By | Category: 2017-03 mars, Recension

Omslag till Förbjuden frihetAv Ramona Fransson
anomaR förlag, 2017
ISBN 9789187779497, inbunden, 236 sidor

Författaren är flitig. Hon ger ut en bok om året om Göteborgspoliserna Greger Thulin, Katarina Linde och deras arbetskamrater. Men nu är det slut på det, men inte på författandet. Redan denna höst får vi läsa första boken i hennes nya serie.

Ramona Franssons böcker har hållit en varierad kvalitet och det är då trevligt att konstatera att hon avslutar serien starkt. Dessutom om ett tungt och angeläget ämne. Hedersmord.

Två flickor hittas mördade. De har legat döda i flera dagar, men är inte anmälda som saknade. Därför har polisen inte mycket att gå på. Katarina Linde kallar in den nu pensionerade Greger Thulin som förstärkning. Eftersom han känner sig sysslolös kan inget glädja honom mer.

Katarina och Greger har varit trevliga bekantskaper, det blir gärna så när de förekommer i en lång serie böcker. De har fått leva sina liv med glädje, sorg och arbete. Det känns bra att nu få unna dem lite ledighet och en lugn ålderdom.

Författarens styrka är just berättelsen om de återkommande huvudpersonernas liv. Dessutom är hon skicklig på att fånga upp aktuella och brännande ämnen och gärna grunda sina intriger på verkliga fall.

Däremot är hennes beskrivning av polisarbetet mindre intressant och inte så trovärdigt. Karaktärerna känns mer verkliga i vardagen än i arbetet.

Jag ser fram emot den nya serien till hösten då vi säkert får träffa ett antal personer att börja tycka något om. Det är alltid lite spännande när en ny serie startar upp.

NISSE SCHERMAN

Ramona Fransson

Ramona Fransson. Foto Linda Lundquist

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22