FÖR GAMMAL FÖR ATT DÖ UNG

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2007-1, Recension

Av Staffan Heimerson
Ordupplaget 2006

Världsreportern Heimerson har med något dussin reseböcker under senare decennier skapat en ny publik vid sidan av den läsekrets som fångats av hans halvsekellånga journalistiska gärning i Aftonbladet. Det har varit en nöjsam resa att följa med på, jorden runt, inte bara till krigsskådeplatsers särskilda dramatik, utan allt oftare också till alldeles vardaglig exotik i Långtbortistan.

Höstens volym utgör inget undantag. Heimerson är lika hemma i vilda österns Tibet som på massmördaren Mansons ranch i vilda västern. Han ställer (fel?) frågor till Putin i Kreml med samma glada själ som han njuter livet med oäkta hustrun och ett dussin katter i det egna bostället i Provence. Skarpast blir texten när mördade kolleger porträtteras, som den i tjänsten nyligen stupade svenske fotografen Martin Adler.

För egen del lär Heimerson inte lägga näsan i frysboxen förrän den vita fläcken på svenskens karta (Världen?) är slutgiltigt utforskad.

MATS JOHANSSON

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22