FLICKORNA I VILLETTE

Apr 21st, 2009 | By | Category: 2009-2, Recension

Omslag till Flickorna i Villette

Av Ingrid Hedström
Alfabeta 2009

Efter den goda debuten med Lärarinnan i Villette utforskar Ingrid Hedström fler hemska hemligheter i den (fiktiva) belgiska staden Villettes historia. Samma huvudpersoner, samma botten i ett historisk skeende.

Även denna är välskriven, med intressanta miljöer och en god intrig. Efter en stor fest i stan hittas tre tonårsflickor mördade, där en är placerad på ett speciellt sätt. Först hittar man snabbt en misstänkt, men han avförs från utredningen. Så finner man att ett liknande mord funnits tidigare. Och när man letar vidare en hel rad med liknande dåd på olika platser i Europa.

Ingrid Hedström

Vi får följa undersökningsdomarens arbete (med risk för en jävssituation), men också ett antal andra inblandade. Det finns politiska komplikationer: det finns en hel rad med journalister och andra höjdare för att man vill att staden ska bli europeisk kulturhuvudstad. Ingen bra reklam med uppmärksammade mord.

Det märks att Ingrid Hedström kan sitt Belgien också på vardagsnivå. Jag ser fram emot att följa madame Poirot på fler undersökningar.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22