FLICKAN SOM LEKTE MED ELDEN

Sep 2nd, 2014 | By | Category: 2014-09 sept, Recension

Omslag till Flickan som lekte med eldenAv Stieg Larsson och Denise Mina (teckningar Leonardo Manco)
Norstedts förlag, 2014
ISBN 9789113052489, 272 sidor

DC Comics är mest kända för sina superhjältefigurer som Superman och Batman. Men här har de tagit sig an Stieg Larssons Milleniumtrilogi. Detta är andra delen (Män som hatar kvinnor är den första) och här försöker Milleniumgruppen (en populär tidningsredaktion) sätta ihop en
artikel om trafficking, men är oroliga för att den kommer att tas emot med en gäspning. De beslutar att blanda in misstänkta, mäktiga namn för att ge det hela mer tyngd.

Efter ett tag hittas två av journalisterna skjutna. Misstankarna leds till Lisbeth Salander som är tillbaka till Stockholm efter en lång utlandsvistelse.

Stieg LarssonVad hon är ute efter är oklart, även för hennes närmaste men journalisterna är överens om att det inte är hennes stil att skjuta folk med pistol. Det är något annat på gång.

Denise MinaJag har själv varken läst böckerna, sett filmerna eller smygkollat vad storyn handlar om på internet. Jag var inte särskilt intresserad av att läsa serieversionen heller. Den är väldigt snyggt tecknad och trots att det är amerikaner som tolkat hur Sverige ser ut så är det inte helt långt borta från sanningen (fast jag tror inte de vet hur Paolo Roberto ser ut).

Jag är egentligen inte rätt person att recensera denna grafiska novell, för sådana här historier intresserar mig inte. Men jag tror absolut att om du är en sådan som gillar både deckare, hämndhistorier och amerikanska serier kommer du verkligen att gilla denna.

JOHANNES GENBERG

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22