FLASKPOSTMYSTERIET

Apr 18th, 2015 | By | Category: 2015-04 apr, Recension

Omslag till FlaskpostmysterietAv Eva Ludvigsen
Visto Förlag, 2015
ISBN 978-91-87523-22-9, 191 sidor

Eva Ludvigsen har skrivit en gemytlig och smått spännande mysterieskildring av en resa genom det vackra Härjedalen.

Huvudpersoner är Svea och hennes kusin Elsa. Svea kommer från Uppsala där hon ogillar skolan och ännu mer sitt namn. Nu befinner hos sig hos mormor och alla släktingar i Burhögen nära Sonfjället.

En dag hittar de en flaska med ett papper i flytande i älven Ljusnan, ett spännande och välkommet avbrott i en ganska enahanda sommartillvaro. På lappen står underliga siffror och bokstäver.

Eva LudvigsenFlickorna blir Sonfjällsdeckarna och bestämmer sig för att lista ut vem som skickat flaskposten och vem som skulle ha meddelandet. De kommer på fler ledtrådar som för ut dem på en skrämmande resa där de tvingas ta itu med de egna rädslorna för att hitta en lösning på gåtan.

Men Flaskpostmysteriet innehåller lite mer än bara det för barnen spännande gåtlösandet. En morfar med båda fötterna i myllan berättar om gamla tiders redskap och vidarebefordrar visdomsord.

Eva Ludvigsen är född i Hudiksvall 1974 och uppvuxen i Uppsala men med rötter i Härjedalen. Bokens huvudpersoner lär vara löst baserade på hennes upplevelser då hon som barn lekte i Sonfjällets skugga.

Ludvigsen har sedan tidigare gett ut två romaner, Lova (2013) och Här Och Nu (2014) samt medverkat i novellsamlingen #Älskanoveller – 26 nyanser av Sverige (2014).

Flaskpostmysteriet är hennes första barnbok och är första delen i en tänkt serie.

ÅSA PETTERSSON

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22