FJÄRILEN SOM ÅTERVÄNDE TILL SIN PUPPA

Oct 27th, 2019 | By | Category: 2019-10 okt, Recension

Omslag till Fjärilen som återvände till sin puppaAv Assar Andersson
Reko förlag, 2019
ISBN 9789186999322, e-bok, 149 sidor

Den här e-boken av Assar Andersson är att betrakta som en kortroman eller en långnovell. Välj själv, med 149 glest skrivna sidor tar det inte lång tid att ta sig igenom den.

Temat är hbtq och hur sådana personer behandlas, hur de lever och hur de uppfattas av andra. Boken är på det viset mycket informativ, Assar Andersson undervisar läsaren. Man får goda insikter och kunskaper. Dessutom lär man sig alltid några nya ord när denna författare ligger bakom. Även om jag har ett stort ordförråd, så har han ett större. Författarens språk är för övrigt av högsta klass.

Assar AnderssonI de flesta böcker jag har läst av denne författare har han använt sig av en s.k. multiplot och jag har väl inte alltid fallit för de verken. Den här boken är rakt och enkelt berättad med färre karaktärer.

Kim är en tonåring som uppfattar sig som flicka, men hon bor i en pojkes kropp. Det blir naturligtvis problematiskt. Eftersom hon är en vänlig och mycket trevlig person möts hon ändå av förhållandevis mycket respekt. Men det är klart att hon i skolan inte klarar sig ifrån glåporden.

Hon drabbas av stora samvetsbetänkligheter när hon begår ett brott. Eller är det ett brott? Har hon inte bara försvarat sig? Hon och hennes kompis, hennes mamma och pappa ställs inför dilemman och val som är svåra att hantera.

Det är verkligen en tänkvärd och ytterst läsvärd historia som Assar Andersson har åstadkommit. Det är lärorikt och spörsmålen som behandlas är både aktuella och relevanta.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22