FJÄLLET TIGER STILL

May 15th, 2022 | By | Category: 2022-05 maj, Recension

Omslag till Fjället tiger stillAv Victoria Björn Blomqvist
Piratförlaget, 2022
ISBN 978-91-642-0758-6, inbunden, 365 sidor

Malin Hagelin återvänder till Sälen efter sexton år för att försöka hitta tillbaka till sig själv efter ett missfall. Men Sälen är ett litet samhälle där alla känner alla och hennes vänner från barn- och tonårstiden bor fortfarande kvar och tonårstidens revirstrider och etiketteringar sitter fortfarande kvar; den snygga partytjejen, den obehaglige översittaren, den duktiga killen och den eviga lillebrodern finns där.

När ett femton år gammalt lik hittas i samband med ett byggprojekt dras gamla hemligheter fram i ljuset och alla – inklusive Malin vars hemlighet är ett år äldre – tvingas tillbaka till tonårstiden i sina minnen står det allt klarare att de nog alla på något sätt bär på en skuld.

Romanen berättas dels ur Malins jag-perspektiv, dels från de andras perspektiv men då i tredje person. Det är ett lyckat grepp som håller spänningen uppe. Kompletterat med de fina miljöbeskrivningarna som står i kontrast till personernas inre blir det en underhållande och rapp berättelse där spänningen ligger lika mycket i relationerna som i frågan om vem som faktiskt mördade turisten femton år tidigare.

GIT CLAESSON PIPPING

Victoria Björn Blomqvist

Victoria Björn Blomqvist. Foto Anna-Lena Ahlström

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22