FARLIG LEK

Dec 16th, 2018 | By | Category: 2018-12 dec, Recension

Omslag till Farlig lekAv Angela Marsons
Evil games, 2016
Översättning Lena Kamhed
Lind & Co. 2018
ISBN 978-91-7779-648-0, inbunden, 412 sidor

Angela Marsons är en brittisk författare som skrivit relationsromaner innan hon 2015 publicerade sin första kriminalroman. Hon har nu publicerat nio kriminalromaner, varav Farlig lek (2015) är en fristående fortsättning på Tysta rop och den andra boken om Kim Stone.

Kim Stone är en framgångsrik polis och en ensamvarg som har svårt att etablera nära relationer på grund av traumatiska händelser under barndomen. Hennes intressen är jobbet och motorcyklar. Handlingen börjar med ett tillslag hos en familj, där pappan har utnyttjat sin minderåriga dotter sexuellt och filmat övergreppen. Någon annan har varit närvarande och Kim Stone börjar leta efter misstänkta.

Angela MarsonsStrax därefter dödar en kvinna som tidigare blivit våldtagen gärningsmannen när han lämnat fängelset efter att ha avtjänat sitt straff. Kim Stone kommer i kontakt med kvinnans psykiater, Alexandra Thorne, som också är psykopat och som använder patienter för ondskefulla experiment. Det som först ser ut att vara en hämnd för utförd våldtäkt visar sig vara något betydligt mer kalkylerat och ondskefullt.

Kim Stone bedriver utredningen parallellt med arbetet med att avslöja pedofilerna. Psykopaten/psykiatern börjar intressera sig för Stones bakgrund för att försöka använda henne i sina experiment. Kraftmätningen mellan dessa två starka kvinnor blir allt farligare och Stone inser att hon måste stoppa psykiatern en gång för alla.

Angela Marsons har de senaste åren snabbt blivit en av den brittiska deckarhimlens mest populära författare och serien om Kim Stone har hittills sålt i över två miljoner exemplar. 
Farlig lek är en rafflande deckare där Kim Stone och hennes kollegor försöker finna gärningsmännen och där Stone samtidigt attackeras på ett personligt plan. Författaren beskriver lysande hur psykopaten/psykiatern tänker och agerar utan empati för dem som drabbas, och lägger vikt vid att vinna omgivningens förtroende bara för att tillgodose sina egna syften och behov.

Marsons skriver fängslande och med högt tempo. Personerna och miljöerna beskrivs på ett målande sätt. Boken är lättläst och spänningen finns från början till slutet. En bok att rekommendera!

LARS-ERIK HOLM

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22