FAMILJEHEMLIGHETER

Apr 28th, 2009 | By | Category: 2009-2, Recension

Omslag till Familjehemligheter

Av Niclas Ericsson
Norstedts 2009

En ung man börjar sin praktik på tidningen Kvällskuriren. Han får ge sig i kast med ett mord, alltså som kriminalreporter. Han raggar fram uppgifter som de konkurrerande tidningarna inte har. Kvällskurirens löp handlar om den unge mannens ytterst intressanta research om mordet.

Redaktionschefen lyfter så småningom bort honom från jobbet eftersom han själv verkar mer eller mindre insyltad i mordet. Men den unge mannen fortsätter sitt grävande och med hjälp av sin vän fotografen och en transvestit löser han mordgåtan.

Jag vet inte, men nog andas boken lite av Rekord-Magasinets seriesida, där hjälten börjar trevande i gärdsgårdserien för att så småningom vara med i ett lag som ett antal år senare kravlar sig upp i Allsvenskan och så småningom blir hjälte i landslaget.

Niclas Ericsson

Vid en jämförelse med en journalistkollega, Ekholms Göran Sandahl, blir svaret att den sistnämnde var roligare.

Det som däremot kan göra att Familjehemligheter säljs i stora upplagor i handeln är att boken handlar om den stora bögfamiljen. Här hamnar vi på bögklubbar, hos bögikoner och det hela blandas upp med några transvestiter. Alla HBT-are torde finna ett visst behag av denna romandebut av Niclas Ericsson. Boken kan bli en säljsuccé under Pridefestivalen.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22