FALLERI FALLERA FALLERALLA

Jun 15th, 2015 | By | Category: 2015-06 juni, Recension

Omslag till Falleri fallera fallerallaAv Carin Gerhardsen
Norstedts 2015
ISBN 978-91-1-304972-4, inbunden, 429 sidor

Detta är den åttonde och sista boken i serien om Hammarbypoliserna. När man vet det finns oron för att författaren ska avsluta med att försätta sina hjältar ur stridbart skick, så att det inte kan bli någon fortsättning. Vi vill ju absolut inte att Sjöberg och hans gäng ska fara illa. Men författare gör ju som de vill.

Och en i gruppen mår uppenbart inte alls bra. Jamal, skakad efter förra boken, är uppenbart deprimerad och kanske psykotisk, sjukskriven och ofta försvunnen. Och efter ett tag helt försvunnen. Det påverkar alla de övriga men särskilt hans sambo.

Så det är i dyster stämning de övriga får ta hand om ett dubbelmord i Södermalm i Stockholm. En äldre kvinna och en åttaårig pojke, men oklart i vilken ordning de dödades, och varför. Troligen var  en av dem målet och den andre vittne som mördaren måste oskadliggöra.

Det blir ett kompetent utredande med som i verkligheten många sidospår. Det kompliceras av att biträdande polismästaren ogillar Sjöberg och gör vad hon kan för att plocka bort honom och ersätta honom med den kommissarie som hela gruppen avskyr.

Det kan ju också vara ett sätt att avsluta serien…

En parallellhandling, mer thrillerlik, är att Gerdin fått ärva en massa miljoner och tas som gisslan för att föra över pengarna till skurkarnas konto. Hon sitter fånge i sitt eget hem och hoppas att hennes kryptiska kommunikation med kollegerna ska nå fram och bli hennes räddning. Det skulle kunna vara en egen bok, så vi läsare får faktiskt dubbel spänning.

Det tackar vi för och saknar redan hennes polisgäng men hoppas på att hon inte slutar skriva fler böcker.

LEIF-RUNE STRANDELL

Carin Gerhardsen

Carin Gerhardsen. Foto Anna-Lena Ahlström

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22