FÄLLAN

Mar 6th, 2010 | By | Category: 2007-1, Recension

Av Robert Jordan
Knife of Dreams 2005
Översatt av Jan Risheden
Natur och Kultur 2006

Robert Jordan planerar att skriva tolv böcker i serien Sagan om Drakens återkomst. Det betyder tjugofyra böcker på svenska. Frågan är om det kan bli så många. Jordan lider sedan i mars 2006 av amylaidos, en sjukdomsgrupp där bland annat galna kosjukan och Alzheimers sjukdom ingår.

Romanerna handlade inledningsvis om fåraherden Rand al’Thor som tvingas bort hemifrån utan att de begriper varför. Flykten blir lång och de börjar inse att de inte är som vanliga människor och Rand blir klar över att han är den återfödde Draken som en gång räddat världen men hatas för de gruvliga brott han begått. Nu måste Rand försöka ena alla folk, få slut på inbördeskrigen. Annars har inte mänskligheten någon chans att överleva.

Fällan är andra boken av del elva i serien och här kämpar Rand vidare mot Ondskans herre som är på väg mot hans borg med en hord av trollocker och myrddaler. Man kan hitta en hel del bibliska referenser i Jordans väldiga verk.

ÅSA PETTERSSON

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22