FADERN

Jan 18th, 2021 | By | Category: 2021-01 jan, Recension

Omslag till FadernAv Lotta Lundh
Lind & Co, 2021
ISBN 9789179034245, inbunden, 359 sidor

Författaren kommer med sin fjärde bok om kriminalkommissarie Erik Ljung i Sunne. Det är alltid trevligt med intriger från mindre orter. Lotta Lundh beskriver Sunne initierat.

Kommunens starke man Per Nilsäter hittas mördad utanför sitt hem. Hans fru är nästan åsyna vittne och skakas svårt. De har också en dotter som studerar i Uppsala. Beskrivningen av hustruns och dotterns sorg tillhör de bättre partierna i boken.

Erik har femton år tidigare bedragit sin hustru och tagits till nåder av henne. Den gamla otroheten ligger ändå och skaver och frestar på deras äktenskap.

Erik och hans kollega Christer har fullt upp med att lösa fallet. Tyvärr är polisarbetet extremt taffligt skött. Leif G W Persson hade säkert kommenterat det med att den här utredningen är särskilt uselt genomförd. Det är mycket polisen inte gör, och det är mycket som görs för sent. Förmodligen hade fallet kunnat lösas betydligt snabbare, om det nu hade varit på riktigt.

Dessutom har författaren gjort sig skyldig till några logiska vurpor som absolut borde ha upptäckts av redaktören.

Liksom i de tidigare böckerna av Lotta Lundh använder hon sig av små mellankapitel i kursiv. Det fungerar extra bra här eftersom det är väldigt svårt att förstå vem som talar till läsaren där. Det klarnar mot slutet med en snygg lösning.

NISSE SCHERMAN

Lotta Lundh

Lotta Lundh, privat foto

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22