EVIGT DIN

Aug 13th, 2020 | By | Category: 2020-08 aug, Recension

Omslag till Evigt dinAv Märta Holmerin
Alberget Förlag, 2020
ISBN 9789198121773, häftad, 345 sidor

Den avslutande och fjärde delen om Julia och Alex.

De fyra böckerna har alla varit väldigt olika. Det är en teknik som Stieg Larsson använde i sin trilogi. Att byta berättarstil. Han behärskade dock den bättre. Det är synd att Märta Holmerin inte behöll den lite humoristiska och kåserande berättartekniken från den första boken Aldrig vid din sida. Den uppskattade jag mest i hennes fyrklöver.

I den hade Julias släkting, kriminologiprofessorn Margareta Drake, en större roll. Hennes uppfriskande karaktär gav en frisk fläkt till intrigen. För var bok har hon fasats ut mer och mer. I denna bok är hon endast perifer. Synd, säger jag.

Alex och Julias förhållande har varit trassligt sedan bokserien började. Men att de skulle bli ett par stod tidigt klart. Alex har nu slutat som polis och Julia är försvunnen. Jakten på henne präglar hela denna bok. Vi får följa med ganska långt tillbaka i tiden, till den kriminella organisationen Ace of Spades födelse. Ett nätverk som leds av Alex pappa.

Hela den tjugofem år gamla historien klarläggs nu. Nästan ingen har varit den han/hon har verkat vara. Polisen har använt sig av infiltratörer, men vilka har de varit?

Det kan vara svårt att följa handlingen i denna del om man inte har läst de tre tidigare. Men det går naturligtvis, även om berättelsen här präglas av mycket spekulerande. Nästan lite pladdrigt i själva verket.

Upplösningen blir ändå tämligen överraskande när hemligheterna avslöjas en efter en.

NISSE SCHERMAN

Märta Holmerin

Märta Holmerin. Foto Gunnar Holmerin

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22