EUREKA

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-1, Recension

By William Diehl
Hodder & Stoughton 2002

Huvudpersonerna i denna thriller är Thomas Culhane och Verna Wilensky. Thomas blir i inledningen sänd till Europa, där han under första världskriget slåss för USA mot Tyskland. Han är adopterad av en rik familj i Eureka, några mil norr om L.A., men förstår att han måste göra något själv för att bli något. Han kommer hem som en hjälte, blir Eurekas vicesheriff och inom kort även sheriff i staden. Tjugo år senare ställer han upp som kandidat för att bli guvernör.

Verna Wilensky hittas död i sitt badkar. Död genom elström i badvattnet. Hon hade inga arvingar. Året är 1941 och hon hade $100.000 i sitt bankfack.

När den tredje huvudpersonen i denna thriller, polisdetektiven Zeke Bannon, börjar sin undersökning upptäcker han ett dokumentspår som leder till en liten stad söder om L.A. kallad Eureka.

Undersökningen visar att det finns en koppling mellan Verna och den blivande guvernören Culhane och denna tar honom decennier bakåt i tiden, där det hela började med ett formidabelt blodbad, och om hemligheten avslöjas i nutid kan äventyra eliten av topparna i hela Kalifornien.

Vi har ju flera av Diehls thrillers på svenska redan och jag kan bara hoppas att även denna, hans bäste enligt mitt förmenade, går samma väg.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22