ETT HJÄRTA I BITAR

Aug 27th, 2021 | By | Category: 2021-08 aug, Recension

Omslag till Ett hjärta i bitarAv Elisabeth Andersson
Bokfabriken, 2021
ISBN 978-91-78358-19-9, inbunden, 352 sidor

Elisabeth Andersson är civilekonom, journalist och författare. Hon har tidigare arbetat på bland annat Expressen och Sveriges Television. Idag arbetar hon som journalist på Sydsvenskan i Malmö. Elisabeth Andersson debuterade 2016 med På andra sidan Venus, och hon har tidigare skrivit fem böcker, bland annat två feelgoodromaner. Ett hjärta i bitar är hennes deckardebut.

Tina är skild och har en dotter. Nu har hon funnit mannen i sitt liv, greven Fredrik af Schelin, och hon flyttar från Stockholm till Skåne för att gifta sig med honom och bo på Carolineborg slott. Tina har gjort en framgångsrik karriär inom Stockholmspolisen och ser fram emot ett Elisabeth Anderssonsabbatsår. Hon ska bara vara med Fredrik och lära sig allt om sin nya roll som slottsfru. Men lyckan blir kortvarig. Fredrik dör hastigt och Tina står mitt i sorgen ensam med huvudansvaret för slottets verksamheter.

Hon börjar arbeta hos Skånepolisen för att stötta en ung polis, Maja Hadzic, i en mordutredning. En man har påträffats naken och död i en gödseltank i Brösarp. Det döde är den kände ryttaren Ulf Waldenhök, som vunnit OS-guld och blivit en framgångsrik nationalidol. Han verkar ha levt ett lyckligt liv med fru och barn på sin lyxiga hästgård på Österlen, men Tina och Maja inser snart att det inte är så och mordutredningen förändrar snart bilden av stjärnryttaren. Parallellt med mordutredningen försöker Tina komma till rätta med sin nya tillvaro på slottet, vilket visar sig vara en utmaning i sig.

Ett hjärta i bitar är en blandning av feelgoodroman och deckare. Elisabeth Andersson är en flyhänt skribent med bra tempo i handlingen. Skildringen av polisarbetet är noggrant och trovärdigt beskrivet. Ibland tenderar författaren att skriva mer en kärleksroman än deckare. Boken är trivsam och rar, men aldrig spännande.

LARS-ERIK HOLM

Taggar: , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22