EN OROLIG GRAV

May 29th, 2013 | By | Category: 2013-05 maj, Recension

Omslag till En orolig gravAv Elly Griffiths
A dying fall 2013
Översättning Gunilla Roos
Minotaur 2013
ISBN 978-91-85419-82-1, inb, 304 sid

Naturligtvis är detta en deckare, den börjar med ett mord. Och som i de flesta moderna deckare finns en hel del relationer, vänskap, kärlek, barn, arbetsberoende. Men i mycket handlar det denna gång om hur vi förändras med åren, hur den glada och upproriska ungdomen blir medelålders och kanske uppgiven inför framtiden.

Vi som följt personerna, rättsarkeolog Ruth Galloway, hennes dotter Kate, vännen och druiden Cathbad, polisen och pappan till Kate Harry Nelson, trivs i sällskapet. Det är som att komma till en vänkrets man gärna vill höra till.

Elly GriffithsInte för att behöva mötas av ond bråd död, men eftersom detta är deckare så kan det räcka med att gilla deckare, för Elly Griffiths är skicklig i att skapa intriger utifrån gamla ben.

Nu är det en av Riths gamla vänner och studiekamrater som hittar ett skelett, men mördas inna  han hinner arbeta klart. Hans universitet ber Ruth att ta vid: kanske är detta kvarlevorna av kung Arthur, vilket skulle he historiska och arkeologiska institutionen välbehövlig pr.

Men någon vill inte att Ruth ska blanda sig i.

Så semesterresan till Blackpool med omnejd för Ruth, Kate och Cathbad, och för Harry Nelson och hans fru (de vet inte om  att de andra också finns där) blir mycket mer arbete än avkoppling.

Och vi läsare får följa med.

Det är spännande, trovärdigt, mycket brittiskt, och vi undrar fortfarande hur de4t ska b li för våra vänner i framtiden.

LEIF-RUNE STRANDELL  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22