EN ENDA HEMLIGHET

Aug 16th, 2015 | By | Category: 2015-08 aug, Recension

Omslag till En enda hemlighetAv Simona Ahrnstedt
Forum, 2015
ISBN 978-91-37-14425-2, inbunden, 508 sidor

Först vill jag be författare och förlag om ursäkt för att jag som recensent inte tillhör målgruppen. Som van läsare kan man förstås ändå se kvaliteter som andra säkert kan uppskatta även om  jag inte gör det.

Detta är del två i författarens nya serie som hon och förlaget kallar för Romance. Kanske inte helt adekvat. Efter halva boken blir det mycket BDSM-sex, och sånt ska väl sälja i 50 nyanser-efterföljd.

Det blir en viss kontrast mot den första halvan som är en slags moderniserad version av ungflicksromantik.

Det är två huvudpersoner: kvinnan, Isobel, läkare som arbetar mycket i katastrofområden och som är oerhört kompetent och målinriktad, lång och påfallande vacker; mannen, Alexander med adligt namn, playboy med dolda talanger, lång och påfallande vacker och sexig, mycket rik.

De passar förstås inte alls ihop, trots likheter i sina relationer till mödrarna. Och så faller de för varandra men tvivlar ändå på förhållandet.

Det är mycket psykologi inblandat, både uttalat och underförstått. En av de viktigaste bipersonerna är psykolog. Författaren är psykolog. Huvudpersonernas psykologi är rätt fyrkantig.

Nå, vad tycker jag då, fel målgrupp som jag är? Lättläst, bra hand med action på slutet, lättglömd historia, bra modern moral, totalt otrolig. Inget uppseendeväckande med sexet.

Faktisk ingtresserade jag mig mest för en bihistoria med den manlige huvudpersonens storebrors (alltså också stormrik vit överklassman) romans (rätt ord) med den invandrade städerskan (som studerar till läkare). Lite fyrkantigt där också men skulle kunnat vara värt en bok i sig.

Den som gillar moderniserad klassisk veckotidningsromantik parad med nutidssex (med kondom) gillar säkert denna romance.

LEIF-RUNE STRANDELL

Simona Ahrnstedt

Simona Ahrnstedt. Foto Anna-Lena Ahlström

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22