EFTER EMMA

Sep 14th, 2017 | By | Category: 2017-09 sep, Recension

Omslag till Efter EmmaAv Anna E. Wahlgren
Bokfabriken, 2017
ISBN 9789176295823, inbunden, 272 sidor

Författaren utger nu sin andra psykologiska spänningsroman. Den första heter Skuggan av henne och kom ut förra året. Anna E. Wahlgren bor i Östhammar och arbetar på apotek.

Den ökande efterfrågan efter böcker i denna genre blir verkligen tillfredsställd av denna bok. Just i år verkar psykologiska spänningsromaner fått ett lyft. Efter en tidigare storhetstid med Alvtegen och Frimansson har vi sett ett flertal lyckade utgåvor från relativt nya författare på senare tid.

Anna E WahlgrenGrundhistorien handlar om två vänner, Emma och Sara, två kvinnor som umgåtts sedan barndomen. Sara har flyttat från Gävle efter sin mammas död, men hon håller fortfarande kontakten med Emma. De skickar brev, meddelanden och små paket till varandra. Men plötsligt hörs inget från Emma. Sara blir orolig och reser tillbaka till sin hemstad för att leta efter sin vän.

Vartefter man läser upptäcker man att den lyckliga barndomen kanske inte var så lycklig, kamratskapet kanske har en del skavsår. I Gävle blandas bl.a. Emmas pojkvän in i sökandet och Saras pappa tycks också ha information i ärendet.

Det visar sig så småningom att det finns många dolda hemligheter, dolda agendor och personerna är långt ifrån snövita. Författaren avslöjar en bit i taget och förmår emellanåt överraska rejält.

Det känns ändå lite otroligt att alla dessa hemligheter har förblivit dolda i så många år, men det är ändå en välkonstruerad intrig som Anna E. Wahlgren har tråcklat ihop.

NISSE SCHERMAN

 

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22