EATER 4

Jul 6th, 2011 | By | Category: 2011-7 juli, Recension

Omslag till Eater 4Av Masatoshi Usune
Eater 4
Översatt av Magnus Johansson
Ordbilder 2011
ISBN 9185269239, 257 sid

Benimarus kamp mot sina jätteonda, själaätande utomjordiska släktingar fortsätter i oförminskad takt, samtidigt som det visar sig att Aokos förfäder har haft en viktig roll i tidigare strider mot samma utomjordingar.

Nu börjar historien bli så komplicerad att jag måste erkänna mig smått förvirrad. Men det gör inget för historien är så överdriven att det känns som om författaren hittar på allteftersom för att inte läsaren ska tappa intresset helt och hållet. Och resultatet är en saga som inte är Masatoshi Usunetrovärdig ens i sitt egna påhittade universum. Precis som de tre nya Star Wars-filmerna försöker dölja ett pinsamt dåligt genomtänkt manus med påkostade och bombastiska specialeffekter verkar Eater försöka förtrolla läsaren med superhäftigt poserande utomjordiska samurajer istället för en intressant story.

För det är snyggt – väldigt snyggt – men rörigt, sällan engagerande och förutsägbart. Allt potential lämnas outnyttjat till förmån för överanvända mangaklichéer. Jag var inte imponerat på Eater 1–3 och jag är än mindre imponerad nu.

JOHANNES GENBERG

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22