DUNKLETS KORSVÄG

Mar 17th, 2010 | By | Category: 2004-1, Recension

Av Robert Jordan
Crossroads of Twilight 2003
Översatt av Jan Risheden
Natur och Kultur 2003

Aftonbladet skrev en gång om denna bokserie – Sagan om Drakens återkomst – att det var det väldigaste verket inom fantasylitteraturen. När nu Jordan kommit fram till bok nummer 19 går det inte annat än hålla med om den saken. Det är sannerligen mäktigt. Den skäggige författaren från USA måste ha ett utomordentligt sittfläsk och en mängd fantasi (fantasy?) bakom pannbenet.

Om man tittar på kartan över de domäner som han behärskar finns likheter med Baskien, men hans våldsamheter är olika ETA:s trots att de inte är mindre våldsamma i många fall.

Trots att romanerna delas i två böcker när de ges ut i Sverige är de på över 400 sidor (då visserligen med förklaringar och ordbok). Tydligen har Jordan en utmärkt dator eftersom han skriver så långt, men samtidigt blir det sällan tjatigt när han berättar om rymningar från Abu Dar och krigen mot Seanchanimperiet.

Jordan har förmåga att skriva spännande och känslosamt så det är bara att hoppas att han inte får en hårddiskkrasch.

ÅSA PETTERSSON

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22