DUBBLA SLAG

Sep 11th, 2008 | By | Category: 2008-4, Recension

Omslag till Dubbla slag

Av Malin Persson Giolito
Piratförlaget 2008

Det här är en inte oäven debutroman, men författaren hade nog inte fått så mycket uppmärksamhet om hon inte varit dotter till Leif G.W. Persson. Tro dock inte att det bara därför är en deckare, för det är det inte trots en viktig ingrediens som handlar om Trustoraffären.

Huvudpersonen, med drag av författaren, är en ung kvinna, tvåbarnsmor som väntar sitt tredje barn, jurist på Sveriges största (eller kanske finaste) advokatfirma för företagsjuridik. Men som alla tidningsläsare och numera väldigt många romanläsare plus alla som läser feministdebatt är det inte lätt att vara ung kvinna, dubbelarbetande, i en väldigt mansdominerad miljö. Alltså går det inte så bra för den unga Hanna.

Det har kommit en del romaner på det temat (nej, jag har inte läst så många, men läst en hel del recensioner och debatter utifrån dem), men fokus ligger här på arbetet, inte fullt så mycket på hemsituationen, även om den förstås finns med. Om romanens interiörer är korrekta så finns här en hel del för jämställdhetsombudsmannen att ta tag i.

Malin Persson

Detta är alltså ingen deckare, men inte utan en hel del spänning, Hur ska Hanna klara sig, vilka advokatetiska och tvivelaktiga juridiska turer har pågått bakom kulisserna? Ska hon hämnas?

Numera bor författaren med sina tre små barn i Bryssel. Den här boken är nog en god hämnd på advokatbyrån Mannerheim Swartling.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22