DUBBLA BEGÄR

Mar 24th, 2009 | By | Category: 2009-2, Recension

Omslag till Dubbla begär

Av Dominique Sylvain
Passage du Désir 2004
Översättning av Nadja Leijonhufvud
Norstedts 2009

Dominique Sylvain har arbetat som frilansjournalist och informationschef vid franska stålföretaget Usinor innan hon deckardebuterade 1995. Sju böcker senare presenterade hon privatspanarna Lola Jost och Ingrid Diesel i Dubbla begär, som belönades med tidningen ELLE:s läsarpris 2005. Numera bor Dominique i Tokyo med sin familj.

Dominique Sylvain

Lola Jost har nyligen lämnat sin tjänst som kommissarie vid polisstationen på rue Louis-Blanc, när hon blir uppsökt av Ingrid Diesel som vill att de gemensamt ska rentvå Maxime Duchamp, som är ägare till en restaurang som både Jost och Diesel besöker, för mord på servitrisen Vanessa.

Lola Jost är en bastant kvinna medan amerikanskan Ingrid Diesel är en lång vältränad och korthårig yngre kvinna.

De tvås mördarjakt innehåller många komiska poänger. Inte minst språkligt. De amerikanska slanguttrycken varvas med Josts mera raka franska. Samtalen mellan de två mycket olikartade kvinnorna är något av bokens höjdpunkter.

Det här är en underhållande kriminalroman och som läsaren har mycket nöje av.

Dubbla begär är den första i en serie deckare med privatspanarna Lola Jost och Ingrid Diesel. De är välkomna tillbaka till min läsfåtölj.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22