DU KOMMER INTE UNDAN

Sep 10th, 2009 | By | Category: 2009-4, Recension

Omslag till Du kommer inte undan

Av Christina Larsson
Tre Böcker 2009

En framgångsrik revisor i Göteborg med många kändisar som kunder hittas brutalt mördad i sin villa. Polisens utredning visar att han visserligen var känd och hade kända klienter, men han var knappast den hedervärde medborgare han ville framstå som. Redan sättet som han mördats på antyder ett väldigt hat.

Två kvinnor, den studerande som bekostade studierna med städjobb och som hittade den döde, och en ung polis, förföljs av stalkare. En eller två? Och hänger detta samman med mordet?

Christina Larsson

Detta är en typisk polisprocedurroman. Visserligen får vi också några andra i närbild, men huvudfokus ligger på polisgruppen och deras utredningsarbete.

Det är effektivt och rappt (och spännande) berättat, ger göteborgare miljöer att känna igen, och – bäst – en upplösning som inte är den vanligaste.

Detta är Christina Larssons tredje bok, och vi kan förvänta oss fler. Hennes polisgrupp är sympatisk, inte alltför schablonartad, och en sidointrig där huvudpersonen får reda på att hon har en okänd halvsyster är mänskligt spännande och… Nej jag ska inte avslöja mer här.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22