DU GAMLA DU FRIA

Nov 15th, 2011 | By | Category: 2011-11 nov, Recension

Omslag till Du gamla du friaAv Liza Marklund
Piratförlaget 2011
ISBN 91-642-0334-4. inb, 450 sid

Annika Bengtzon får en ofrivillig tjänstledighet från Kvällspressen då hennes man Thomas kidnappas på gränsen mellan Kenya och Somalia.

Växelvis följer man Thomas elände i en lerhydda i Somalia, där andra kidnappningsoffer skändas och mördas, och Annika Bengtzons hopp och förtvivlan hemma i Stockholm.

Riktigt mellan detta hopp och förtvivlan hamnar dock aldrig Bengtzon. Dryga och känslokalla föräldrar, svärföräldrar och en korkad kompis som vill slå mynt av kidnappningen gör det svårt för henne. Liza Marklund bevisar sentensen: i nödens stund prövas vännen.

Liza MarklundThomas jobbar på justitiedepartementet och under tiden som dramat fortgår installerar sig Thomas chef, statssekreteraren Jimmy Halenius, lämpligt nog i Bengtzons sovrum, för att förhandla med kidnapparna.

Det finns invändningar man kan göra mot trovärdigheten i intrigen, men jag låter det passera för boken är lättläst och tidvis spännande. Dessutom stärker den mig i min uppfattning att aldrig mer köpa en kvällstidning.

PER ERIK TELL

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22