DOLD AVSIKT

Oct 5th, 2020 | By | Category: 2020-10 okt, Recension

Omslag till Dold avsiktAv Christina Gustavson
Joelsgården Förlag, 2019
ISBN 978-91-88013-87-3, 270 sidor

Christina Gustavson är författare och läkare med specialitet inom psykiatri, rättspsykiatri och allmänmedicin. Hon har tidigare skrivit faktaböcker om psykisk ohälsa och kriminalromaner. Dold avsikt är den fjärde deckaren i serien om kriminalkommissarien Tyra Zeder med kolleger.

Christina GustavsonEn höggravid kvinna skjuts till döds på trappan till den nya fertilitetskliniken i Månstad utanför Tranemo, och en gravid ung tjej flyr därifrån i panik. Kriminalkommissarie Tyra Zeder, som nu är gravid, får ärendet på sitt bord och börjar nysta upp olika trådar. Det visar sig att kliniken, utöver att hjälpa föräldralösa par med fertilitetshöjande åtgärder, även ägnar sig åt att skaffa barn till barnlösa genom surrogatmoderskap och utför olagliga sena aborter.

Författaren Christina Gustavson har bra fantasi och har skrivit en berättelse som skulle kunna ha blivit något. Men tyvärr räcker det inte med det även om en pedofilring slängs in i slutet av boken. Handlingen är traditionell med sedvanliga ingredienser av snack, kärlek och gravid polis som utsätter sig för onödiga risker. Storyn flyter på men författaren lyckas inte skapa den spänning som läsaren väntar på. Språket är ibland onödigt förenklat och kryddas av svordomar på varje sida. De korta kapitlen (66 st) irriterar läsandet.

LARS-ERIK HOLM

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22