DÖDSÄNGELN

Sep 17th, 2009 | By | Category: 1997-4, Recension

Av Jack Higgins
Angel of Death 1996
Översatt av Nils Larsson
Bonniers 1997

Originalupplagan recenserades så här:

Här är det den gamle pålitlige Higgins som är tillbaka igen med en riktigt bra thriller. Åter visar han sin storhet när det gäller att pussla ihop en trovärdig och spännande nutidshistoria. Här möter vi än en gång Sean Dillon, tidigare prickskytt och bödel för IRA. Han har nu gått över till andra sidan. I detta uppdrag hjälper han i första hand engelsmännen med premiärminister Major i spetsen att komma åt en falang irländare som kallar sig Januari 30. Dessa har kallblodigt avrättat en amerikansk senator och ett antal engelsmän.

Mördarna tycks ha tillgång till topphemliga informationer, vilket gör att Dillon måste arbeta ytterst försiktigt. Kulmen nås när en senator från USA avser att bege sig till Nordirland för att medla mellan de stridande där. Han är hotad och Dillon arbetar sig sakta fram för att avslöja komplotten mot honom. Detta är en fartfylld, actionmättad thriller, som verkligen ligger i tiden, med tanke på de fredssamtal som just pågår i regionen.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22