DÖDLIGT LÄGE

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-1, Recension

Av Malcolm Hamer
A Deadly Lie 1992
Översatt av Barbro Rönne
Barbara Books 2002

Glädjande nog kommer det ännu en golfdeckare från Barbara Books med mycket sympatiske caddien/mäklaren/privatdeckaren Chris Ludlow, som vi lärde känna i mersmakande deckaren Farligt närspel, även den en golfdeckare.

Det här är om möjligt ännu bättre än den förra och här blir Chris inblandad i en mordhärva där samtliga hans färdigheter enligt ovan sätts på sin spets.

Först byter han spelare och blir istället caddie åt en mycket duktig, men även nyckfull vänsterhänt golfspelare, som det inte finns många av – inte i toppen i alla fall.

Chris hamnar även i kärleksäventyr av det ibland handgripliga slaget och får det mycket jobbigt med en viss ung dam, som tydligen tänker ta befälet över honom.

Malcolm Hamer har förmågan att skriva om golf, som verkligen inte är min melodi (ännu!), på en mycket levande och för läsaren inspirerande sätt och jag tror att om någon skulle kunna skriva en medryckande deckare om kricket tror jag att Hamer är rätte mannen till detta. Ett bättre betyg kan man väl inte få, eller hur?

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22