DÖDLIG SMÄRTA

Sep 9th, 2009 | By | Category: 1999-4, Recension

Av Patricia Cornwell
Unnatural Exposure 1997
Översatt av Manni Kössler
Norstedts 1999

En styckmördare från Irland återkommer till Virginia samtidigt som ett muterat smittkoppsvirus börjar härja. Gissa om rättsläkare Kay Scarpetta får mycket att göra…

När Cornwell började skriva om Scarpetta kändes det nytt och spännande, men fräscheten började naggas i kanten i och med att författaren började berätta om snart sagt varenda skruv och mutter i sina tekniska hjälpmedel. Och hur kul är det egentligen att gång på gång få påskrivet om chattandet på Internet?

De här böckerna börjar mer och mer likna en såpaföljetong, där sådant som läsaren förväntar sig en lösning på stannar till i väntan på att nästa roman skall bli översatt. Dessutom har intrigerna blivit uppblåsta så pass att de börjat likna B-filmernas ständiga skjutande och sprängande till höger och vänster.

Ge Scarpetta en lugn och skön semester ett tag och låt henne komma igång med jobbet – börja om från början igen. Nu har hon ju inte heller Bentley att dras med längre.

KERSTIN CARLSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22