DÖDLIG DRIFT

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-4, Recension

Av Bo Norgren
Bonniers 1995

Poliser som skriver polisromaner är i och för sig inte så ovanligt. De har ju metoder, material, smaskiga detaljer alldeles gratis i det ordinarie jobbet. Det glädjande är när de gör det så bra som Bo Norgren vid Stockholmskriminalen. I sin fjärde polisroman låter han kriminalinspektör Göran Ålund hänge sig åt datorer – Norgren själv var tydligen expert i den högre skolan och via dem lösa fallet med en mycket motbjudande seriemördare.

Men innan Ålund kommer så långt har han själv blivit misstänkt för de sällsynt brutala kvinnomorden, psykiskt obalanserad som han är sedan en irakisk terrorist dödat hans fästmö.

Detta är långt mänskligare och mer verklighetstroget än hos en Guillou. Synd bara att bilden av mördaren är så förutsägbar. Men livet på våldsroteln kanske inte bjuder på så mycket överraskningar. Ondskan är sig lik och vem skulle känna igen den om inte en smart polis.

KERSTIN MATZ  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22