DÖDEN PÅ ISEN OCH ANDRA BERÄTTELSER

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-2, Recension

Årets deckarnovell
Piratförlaget 2002

Piratförlaget, Sveriges radio och kollegan/konkurrenten Jury ordnade förra året en tävling, Årets deckarnovell. Peter Gissy vann med Döden på isen, och nu kan den avnjutas tillsammans med elva andra i denna samlingsvolym.

Jo, vinnaren vann välförtjänt med en variant på det låsta rummet, och flera av de andra är trevliga turneringar. Ahrvid Engholm har också prövat låsta rummet-varianten, i en science fiction inramning, där det låsta rummet är beläget i ett gruvhål på månen men där skurken ändå lyckas signalera till omvärlden.

De utvalda tolv är en blandning av kända (Gissy och Aino Trosell t.ex.) och okända debutanter (Fredrik Andersson) och inte fullt så kända författare. Samt pseudonymen Arne Dahl.

Jag gillar noveller och läser gärna samlingar, och denna beredde mig lagom nöje – även om bidragen spretade åt många håll, från historiska miljöer till framtiden, från deckargåtor till psykologiska thriller med knorr på slutet.

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22