DÖDEN I RÖD KLÄNNING

May 3rd, 2022 | By | Category: 2022-05 maj, Recension

Omslag till Döden i röd klänningAv Lotta Luxenburg
Lind & Co, 2022
ISBN 978-91-8018-306-2, inbunden, 270 sidor.

Lotta Luxenburg, född 1966, har på Lind & Co givit ut den populära deckarserien om poliserna Nick Johansson och Klara Pil, Försvunnen, Spårlöst, Förföljda och Jagad som också blivit enorma lyssnarsuccéer. Döden i röd klänning är den första boken i mysdeckarserien om Vanessa Hurtig.

Vanessa Hurtig har arbetat på tv, men tvingats lämna sitt jobb efter ett allvarligt misstag. Hon investerar sina sparade pengar i en källarlokal och förvandlar den till en fashionabel second hand-butik. Strax före öppnandet dyker en mystisk trälåda utan avsändare upp utanför dörren, innehållande en vacker, ateljésydd sidenklänning. Dagen därpå får Vanessa syn på en efterlysning på nätet, ett foto på en kvinna som försvunnit efter en utekväll – klädd i exakt samma klänning. Samtidigt som Vanessa arbetar i sin nyöppnade butik, komma över ex-pojkvännens svek och hantera andra relationer i tillvaron, dras hon allt längre in i mysteriet kring den röda klänningen. Och när den försvunna kvinnan hittas död, blir sambanden allt tydligare – Vanessa befinner sig i stor fara.

Lotta Luxenburg har skrivit en trevlig feelgood-roman med trassliga relationer och mord. Boken är lättläst men blir sällan spännande. Undantaget är upplösningen som är oväntad och öppnar för fortsättning i kommande bok.

LARS-ERIK HOLM

Lotta Luxenburg

Lotta Luxenburg. Foto Eva Lindblad

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22