DÖDEN FRÅN SKYN Ester Hård 1

Oct 31st, 2015 | By | Category: 2015-10 okt, Recension

Omslag till Döden från skynAv Martin Palmqvist
Hegas Förlag, 2015
ISBN 978-91-7543-201-4, 112 sidor

Martin Palmqvist (född 1975) har tidigare skrivit både historiska och samtida deckare tillsammans med Johanna Limne. Nu har han på egen hand åstadkommit en lättläst kriminalroman och behöver verkligen inte skämmas för sin nya huvudperson Ester Hård. Trots det strikta format en lättläst bok kräver lyckas Palmqvist ge Ester både liv och en bakgrund. Lite hjälp har han säkert haft av att förlaget Hegas inte anammat det diktliknande radfall som utmärker det statliga LL-förlagets utgåvor.

Martin PalmqvistHistorien utspelar sig i en fiktiv stad med ett par miljoner invånare. Det är sommar och tryckande varmt när en död man hittas på gatan nedanför ett höghus. Utredningen ger vid handen att det inte handlar om självmord. Mannen har kastats ner från sin balkong och Ester måste nu sluta fundera på sina egna sorger för att kunna lägga ner all kraft på att hitta en lösning – och mördaren.

Berättelsen är klassisk så till vida att vittnesberättelser och fynd leder henne på villospår innan hon med myrsteg tillsammans med sina medarbetare letar sig fram till den obehagliga sanningen som har sin grund i en händelse i England för länge sedan.

För personer som läst deckare länge finns passager som ger igenkännande leenden. Men boken är avsedd för yngre vuxna med lässvårigheter och min uppfattning är att dessa kommer att finna denna uppsnofsade långnovell spännande, inte minst för att den rör sig över stora ytor.

KJELL E. GENBERG

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22