DÖDA FLICKORS KAPELL

Sep 9th, 2009 | By | Category: 1999-4, Recension

av Stephen Dobyns
The Church of Dead Girls 1997
Översatt av Nils Larsson
Boströms 1999

Tre tonårsflickor försvinner till synes spårlöst i den lilla amerikanska staden Aurelius. Det finns vissa kopplingar till ett annat, även det ouppklarat mordfall längre tillbaka i tiden, och befolkningen i staden börjar spekulera i vem eller vilka som kan ligga bakom försvinnandena och eventuella mord.

Förfallaren Dobyns har en fin litterär bakgrund och har förmågan att skriva på ett mycket medryckande sätt, ett sätt som gör läsaren fascinerad av den långsamt framväxande kusligheten i detta drama.

Polisens enda spår är att man hittat flickornas kläder prydligt strukna, hopvikta och helt nytvättade. De skickas nämligen tillbaka av den okände mördaren.

Så småningom blir det nästan panikstämning i staden och man bildar ett medborgargarde eftersom alla tycks misstänka alla.

Ingen går längre säker, ingen är ute sluten från misstanke.

Så småningom dras gamla hemligheter fram i ljuset och stämningen blir hotfull. Detta är en mycket stark samhällsthriller som visar vad som kan hända när saker inträffar som löser upp alla normer i ett samhälle som normalt fungerar som det ska.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22