DÖD FÖR DIG

Jan 14th, 2022 | By | Category: 2022-01 jan, Recension

Omslag till Död för digAv Mikaela Bley
Norstedts förlag, 2021
ISBN 978-91-1-311280-0, inbunden, 451 sidor

Mikaela Bley är författare boende i Stockholm. Hon debuterade 2015 med Lycke, som följdes av Liv (2016), Louise (2018), och Flickorna utan namn (2019) alla med kriminalreportern Ellen Tamm i huvudrollen. Död för dig är den första delen i The Killer-serien med brottsutredaren Henrik Hedin i huvudrollen,

Överklasstjejen Caroline från Djursholm har gift sig med och Gustav, den framgångsrike entreprenören som vuxit upp i Rosengård i Malmö. De har allt de kunnat drömma om – familj, lycka, framgång, pengar, ett stort socialt nätverk och många följare i sociala medier.

En dag i augusti försvinner den gravida Caroline tillsammans med parets två små döttrar spårlöst från deras exklusiva strandvilla i Malmö. Omständigheterna kring försvinnandet förbryllar polisen som inleder en brottsutredning. Ett massivt sökpådrag drar i gång under ledning av Henrik Hedin och Leia Kaplan, brottsutredare vid Malmöpolisen. Det blir en kamp mot klockan där insatserna blir allt högre och överraskningarna blir fler.

Snart står det klart att inget är vad det synes vara. 

Mikaela Bley skriver rappt och läsaren kastas snabbt in i en spännande handling där överklassens fördomar möter invandrarens kamp för att lämna sitt förflutna. Misstankarna kastas åt många håll och upplösningen är oförutsägbar. Jag blev faktiskt överraskad när trådarna vävts ihop i slutet på ett så oväntat sätt. Bley har skrivit en bladvändare och jag ser fram emot kommande böcker i denna nya serie.

LARS-ERIK HOLM

Mikaela Bley

Mikaela Bley. Foto Elvira Glänte

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22