DIN INNERSTA FRUKTAN

Sep 15th, 2012 | By | Category: 2012-09 sep, Recension

Omslag till Din innersta fruktanAv Benny Rosenqvist & Ingrid Carlqvist
Bladh by Bladh 2012
ISBN 9789186603533, inb, 295 sidor

Författarna är inga duvungar. De har gett ut ett flertal böcker, både tillsammans och var för sig, i olika genrer. Benny Rosenqvist (bilden nedan, foto båda bilderna Charlotte Strömwall) är också ett av Sveriges mest anlitade medier. Det har fått stor återspegling i denna deckardebut som förutom ett antal brott även innehåller många övernaturliga inslag.

Läkarstudenten Micke är bokens huvudperson. Vi får följa hans uppväxt och vara med när han först upptäcker sina mediala gåvor. Han kan se in i framtiden, han möter både onda och goda andar. Men det är en förmåga som han har svårt att Benny Rosenqvisthantera. När han vaknar en morgon efter en hemsk mardröm slår han upp tidningen. Där kan han läsa att hans mardröm blivit sann, en dröm där han själv är mördaren.

Som kriminalroman är boken knappast nyskapande. Mordhistorierna är ganska banala. Dessutom får läsaren efter hand facit. Det som är annorlunda och därför ger boken egenart och styrka är de övernaturliga inslagen. Och man kan ju inte låta bli att undra över hur mycket som är hämtat från författarnas egna erfarenheter.

Miljöskildringar och personbeskrivningar är annars ganska bleka. Här finns Ingrid Carlqvistdet mycket att förbättra, att ikläda grundhistorien fler gestaltningar. Kanske behövs det också lite gott humör, lite humor. Boken slutar för övrigt med en minicliffhanger…kanske är det tänkt en fortsättning.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22