DET VAR HENNES FEL

May 16th, 2016 | By | Category: 2016-05 maj, Recension

Omslag till Det var hennes felAv Kalle Segerbäck
Hoa Förlag, 2016
ISBN 978-91-7557-865-1, 286 sidor

Dasts chefredaktör recenserade Kalle Segerbäcks förra bok Intervju med en seriemördare och blev förtjust.

Hans andra handlar också om rätt och rättvisa men ur en helt annan vinkel. Han gestaltar sin tes om hur man med små medel kan ta större ansvar för sin egen säkerhet genom att berätta om den smått maniske självskyddsinstruktören och blåljusinstruktören Aron Karlsson som under ett av sina många träningspass träffar Lovisa, som visar sig vara mycket, nästan för mycket, intresserad av hans kunskaper.

Kalle SegerbäckDe är varandras motsatser – han är helt inställd på att leva livet tryggt och säkert medan hon tycks ha en hemlig dragning åt det helt motsatta hållet något som väcker hans intresse, inte enbart yrkesmässigt.

Plötsligt är hon försvunnen och Aron står där med sina frågor. Vem var människan, lever hon eller är hon död och hur kan en person i vårt land bara försvinna som blå rök.

Kalle Segerbäcks huvudperson har ett förflutet som han helst inte vill tala om, men i sin jakt efter Lovisa och därmed på sanningen måste han återvända till den falska och iskalla tillvaro han en gång lyckades ta sig bort ifrån.

De moraliska frågor boken ställer om samhällets förmåga att hjälpa sina minsta medborgare har spets medan svaren är mer diffusa. Vi lever nog inte i ett så tryggt och hjälpsamt system som vi tror.

Filmaren och författaren Kalle Segerbäck föddes 1976 i Växjö. Han är kunnig i samhällsfrågor och juridiska spörsmål efter att som frilansare producerat en rad dokumentärer och för Sveriges Television medverkat i produktioner som Kobra, Uppdrag granskning och Dokument inifrån.

Han är sedan millennieskiftet bosatt utanför Stockholm.

LEIF PETER JONSSON

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22