DET ÖDESDIGRA ARVET

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-2, Recension

Three Fates
Av Nora Roberts
Översatt av Gunilla Holm
Albert Bonniers 2003

Det här är en annan sida, av för svenska läsare så välkända Nora Roberts. En tuffare och mera rakt-på-sak-roman. I så många tidigare böcker har läsaren ofta fått ana sig till vissa scener och då särkilt kärleksditon. Tidigare har man fått ana sig till de agerande kärleksscener som bakats in. Här är det verkligen rakt på sak, och det stör inte på något vis vill jag tillägga.

Det hela inleds med när det så välkända kryssningsfartyget Lusitania sjönk 1915. Ombord befann sig en tjuv på flykt undan rättvisan men kunde inte låta bli att göra några kap ombord på båten. Han fann en av tre statyetter som ursprungligen varit en pjäs, men som av olika anledningar råkat skiljas åt. Detta blir upptakten till en mycket spännande thriller, där de tre ödesgudinnorna, som statyetterna kallas, har huvudrollerna, utspelad hundra år senare och med tjuvens släktingar inblandade. Läsaren får följa deras intensiva och farliga jakt från Irland till Helsingfors samt Prag och New York.

Den avslutande delen av denna trevligt skrivna thriller innehåller också mycken humor mitt i allt dödande. Nora Roberts tilltalar min smak, vill jag gärna tillstå, och ser gärna flera i samma stil.

MARGARETA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22