DET KÄNDES LUGNT NÄR MINA KÄNSLOR DOG

Jun 16th, 2016 | By | Category: 2016-06 juni, Recension

Omslag till Det kändes lugnt när mina känslor dogAv Bim Eriksson
Kartago förlag, 2016
ISBN 9789175151564, 157 sidor

Att teckna feministiska samhällskritiska serier, särskilt i en medvetet ful stil, har varit populärt de senaste åren. Här är en till. Bims självbiografiska serie kretsar kring hennes depressioner, kärleksliv och personliga reflektioner om dessa samt om samhället i stort. Det är ingen nådig kritik direkt.

Manssamhället har fått henne att känna sig så ouppnåeligt misslyckad som kvinna att det bara var genom att stänga av känslorna det gick att fortsätta.

Jag är helt klart fel publik. Jag är inte en arg feministisk kvinna utan bara en ganska genomsnittligt samhällsbesviken man. Jag sympatiserar med Bims smärta över att inte kunna rikta sina kärleksbesvikelser och samhällets snedvridna kroppsidealbudskap någon annanstans än inåt.

Som terapiform för dem som känner likadant är det här albumet säkert värdefull men jag personligen fick inte ut något av detta. Och det är ärligt talat allt jag kan säga om det här.

JOHANNES GENBERG

Bim Eriksson

Bim Eriksson. Foto Gabriel Liljevall

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22