DET HEMLIGA RUMMET

May 16th, 2018 | By | Category: 2018-05 maj, Recension

Omslag till Det hemliga rummetAv Eva Swedenmark & Annica Wennström
Lind & Co, 2018
ISBN 9789177791478, inbunden, 287 sidor

Dessa två författare har skrivit tillsammans förut, tre relationsromaner har det blivit. De har också gett ut böcker på egen hand och de är dessutom två tredjedelar av pseudonymen Emma Vall (även Maria Herngren). Jag minns de tre från en bokmässa i Göteborg när de presenterades iförda papperspåsar på huvudet eftersom deras pseudonym var hemlig.

Denna bok kallar de för relationskrim, det är ju så populärt med undergenrer numera. Huvudpersonen Magda har en blogg som har skapat kontakt med ett antal kvinnor. När hon ärver ett hus i Fredrika bjuder hon dit några bloggkamrater för att bo där och umgås en smula.

Kvinnorna har helt skiftande bakgrund. Det enda de har gemensamt är att de bär på hemligheter. Det inträffar ett antal mystifikationer i och runt huset. Har de osynliga besökare? Varför smyger det män i skogskanten? Det finns väldigt många frågetecken och boken tenderar emellanåt att tangera det övernaturliga.

Men det är det inte. Allt får en godtagbar förklaring. Den spänning som byggs upp är väl underbyggd. Karaktärernas bakgrund gör dem intressanta. Sakta drivs personernas motiv och bevekelsegrunder till sin spets och det kulminerar med en dramatisk upplösning och allt förklaras.

Förklaringen är dock i naivaste laget och matchar inte riktigt den spänning som ändå lever genom hela boken. De fina gestaltningarna av de kvinnliga karaktärerna är för mig bokens absoluta behållning.

NISSE SCHERMAN

Annica Wennström och Eva Swedenmark

Annica Wennström och Eva Swedenmark. Foto Eva Lindeberg

 

 

 

 

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22