DET GLÖMDA BARNET

Nov 21st, 2022 | By | Category: 2022-11 nov, Recension

Omslag till Det glömda barnetAv Donna Leon
The Golden Egg, 2013
Översättning Lena Karlin
Forum, 2022
ISBN 9789137504858, inbunden, 272 sidor

Serien om kommissarie Brunetti i Venedig är med rätta älskad av många. Donna Leon tycks aldrig sakna idéer om brott att lösa för den genomskådande Brunetti. Här har förlaget hittat en oöversatt bok från 2013. Allt är sig likt men man märker att tiden går. I familjen Brunetti är barnen tvärsäkra tonåringar och också på kommissariens arbetsplats spelar nya personer stor roll.

Den unge polisen Pucetti har en sällsynt förmåga att knäppa upp motsträviga personer som är intressanta för Brunetti. Och datapiraten signorina Elettra har fått en konkurrent i kommissarie Claudia Griffoni från Neapel.

Den dövstumme unge mannen på kemtvätten har plötsligt dött vilket inte bara upprör Bunettis hustru Paola utan också Brunetti som finner att den unge mannen Davide Cavanella levt ett helt liv utan några spår i officiella papper. Hans sörjande mor Ana Cavanella säger att de stulits vid ett inbrott.

Det är en riktigt otäck historia om girighet, makt, list och skoningslöshet som skakar både Brunetti och läsaren. Inte oväntat hittar signorina Elettra i sin datorspaning ett gammalt hembiträde som får kommissarien på rätt spår

KERSTIN MATZ

Donna Leon

Donna Leon. Foto Ola Kjelbye

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22