DET FJÄRDE TECKNET

Sep 15th, 2009 | By | Category: 1998-2, Recension

Av Eric Luslbader
Dark Homecoming 1996
Översatt av Martin Olsson
Wahlströms 1997

Eric Lustbader har valt att krydda sin senaste thriller med mörk sydamerikansk mystik istället för den likaledes mörka asiatiska som läsarna vant sig vid. Bokens huvudperson är den färgstarke före detta New Yorkpolisen Lew Croaker som dragit sig undan till sin fiskebåt i Florida för ett stillsammare liv. Han längtar efter att återförenas med sin syster och att få träffa systerdottern Rachel. När denna återförening väl kommer till stånd så är det dock i regi av mörka krafter som vill utnyttja Croakers speciella talanger för sina egna syften. Rachel behöver en ny njure för att överleva efter en knarköverdos och en sådan tycks inte gå att skaffa fram. Skumraskadvokaten Marcellus Majeur erbjuder dock Croaker en perfekt njure mot att han mördar knarkbaronen Juan Garcia Barbacena. Croaker ställs inför ett oacceptabelt val och tvingas bryta mot spelreglerna.

Lustbader väver en komplex intrig med många aktörer. Boken är som vanligt actionfylld och med ett snabbt tempo, fastän ändå med en god karaktärsskildring. Jag tycker att Lustbader har pressat in lite för många facetter och trådar i sin historia och att den är lite svårgripbar och splittrad. Huvudintrigen fyller och blomstrar men sidospåren lämnas oanvända.

JENS LEDIN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22