DET FINNS inga MONSTER

Sep 5th, 2017 | By | Category: 2017-09 sep, Recension

Omslag till Det finns inga monsterAv Liselott Willén
Albert Bonniers Förlag, 2017
ISBN 9789100167622, inbunden, 267 sidor

Liselott Willén är född på Åland och det är också där hon har placerat handlingen i sin nya roman. Annars är hon nu bosatt i Örebro, där hon arbetar som läkare.

En väl beskriven åländsk landsbygd har blivit bakgrund till denna psykologiska thriller. Tonåringen Alice har fått ett sammanbrott och flyttar med sin mamma tillbaka till sitt hus vid havet, där de inte har bott på tio år.

Den gamla miljön och omgivningen får Alice att minnas de tragiska händelser som fick dem att flytta. Mest förträngt är hågkomsterna av hennes pappa och om hur han omkom.

Alice är en egen flicka. Hon är tvär och trubbig men är ändå full av olika känslor. I och med att hennes minnen återvänder blir hon mer och mer förvirrad. I skolan har hon ont om kamrater, tvärtom kommer hon lätt i bråk och skaffar sig ovänner.

Den psykologiska dramatiken är stor och eskalerande ju längre man läser. När man tror sig på det klara med vad som hänt överraskar författaren med nya vändningar.

Språkligt använder Liselott Willén gärna naturen som en egen karaktär i intrigen. Persongalleriet är annars ganska litet, men å andra sidan är alla intressanta och välgestaltade.

Den psykologiska thrillern är på frammarsch igen och Liselott Willén är en välskrivande representant för genren.

NISSE SCHERMAN

Liselott Willén

Liselott Willén. Foto Sofia Runarsdotter

 

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22