DET BLÅ GULDET

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-2, Recension

Av Clive Cussler & Paul Kemprecos
Blue Gold 2000
Översatt av Ove Fransson
B Wahlströms 2002

Den andra boken av författarparet, som här ger läsarna äventyr ur NUMA:s arkiv, ett arkiv som verkligen rymmer actionfyllda äventyr i rena Dennis Wheatley-andan. Här har Cussler och hans medförfattare tagit upp ett mycket aktuellt ämne, nämligen jordens vattenförråd, som sannerligen inte outsinliga. Efter en stor torka kan det bli mycket ont om vatten, även i de vanligtvis rika områdena på denna livsavgörande dryck.

Skumma element har köpt upp rättigheterna till olika vattendrag och privatiserat dem. Samtidigt har en kvinnlig vetenskapskvinna kommit på idén hur man kan göra sötvatten av saltvatten. Hon försvinner dock oförklarligt under en flygtur.

Spännande händelser inträffar vid den mexikanska kusten och Kurt Austin vid NUMA får som uppgift att ta reda på vad som hänt ett antal valar som hittats döda i närheten av San Diego.

Samtidigt dyker en legend upp om en mystisk vit gudinna i Venezuelas djupa skogar. Detta är dock rykten, ingen har hittills sett henne eller den indianstam hon lär befinna sig hos. Fantasi har han den gode Cussler och hans thrillers ger trevlig avkoppling för några timmar vid aftonlampan.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22