DEN VIDUNDERLIGA UTSIKTEN

Sep 12th, 2009 | By | Category: 2003-2, Recension

Av Maria Gustafsson
Prisma 2003

Debutanten Gustafsson har levt ett rikt liv i offentligheten – född i Boden, fotomodell, programledare och producent i Spanien, produktionsledare på TV-bolag och lärare i simultantolkning i Sverige – har skrivit en spännande thriller av internationellt snitt. På sätt och vis är det en brottets roadmovie som utspelar sig på många platser mellan författarens födelseplats i norr och Madrid i söder.

Huvudpersonen Maria är tolk när ett NATO-möte plötsligt utsätts för ett blodigt attentat och efteråt finner hon att hon förväxlats med en känd kvinnlig terrorist och jagas – av all världens underrättelsetjänster.

Det är en debut som får läsaren att dra efter andan många gånger. Intrigen – hur osannolik den kan verka i sammanfattning – är väl underbyggd och kryddad med lokala sanningar. Och i botten ligger andra staters starka intresse för ett svensk vapenprojekt.

KERSTIN CARLSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22