DEN VACKRA FRÅN HUDDINGE Del 2 (av 3) i serien om Kommissarie Holgersson

Aug 19th, 2012 | By | Category: 2012-08 aug, Recension

Omslag till Den vackra från HuddingeAv Kjell E. Genberg
E-bok 73000 ord
Wela Förlag 2012

ISBN 91-86081-55-1
ISBN 13: 978-91-86081-55-3

När pappersboken kom ut på MB Förlag 2007 skrev Per Erik Tell följande i Dast:

Medan den första delen i trilogin om kommissarie Nils Holgersson kom redan på det förra årtusendet så dröjde del två och tre åtta år. Men Holgersson själv är kvar i början av 1960-talet, lever sitt lätt promiskuösa ungkarlsliv och skaffar sig en engelsk sportbil med Lucas elsystem. Det vet vi ju hur sådant slutar.

Kjell E GenbergDen vackra från Huddinge är en ung studentska, dotter till en kommunalpolitiker, som försvinner. Holgersson skickas från Stockholm för att leda utredningen, men tycks misslyckas samtidigt som någon får för sig att skjuta på folk med pilbåge i Stockholms innerstad. Det är högt tempo i berättelsen som aldrig kör fast så som polisens utredningar gör.

Genbergs tidsspeglingar är väldigt trovärdiga genom exakta miljöskildringar. Han överlastar inte med rubriker och tidningsnotiser för att skapa tidsandan vilket annars är ett lättköpt knep hos många deckarförfattare.

Ibland får man dock för sig att brottslingarna för bara 40–50 år sedan var mänskligare och inte alls så brutala och grymma som idag. Jag tror det är en minnesfasning i den mänskliga hjärnan som suddar ut otäckheterna med åren. Men böckerna om Holgersson är inte av den arten att det råa våldet ska ha en framträdande roll. Då är det helt OK att poliserna finner den misstänkte för en riktigt otäck jäkel för att han flinar och käkar geléråttor under förhören.

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22