DEN STARKES RÄTT

Sep 9th, 2009 | By | Category: 1999-4, Recension

Av Jonathan Kellerman
Survival of the Fittest 1998
Översatt av Nils Larsson
Prisma 1999

Jonathan Kellerman, här med sin tolfte thriller om Alex Delaware och hans “medhjälpare” Milo Sturgis, är välkänd för oss svenska läsare och han gör oss sannerligen inte det minsta besvikna i denna spänningsroman med rasistiska inslag.

En lätt handikappad tonåring hittas mördad. Nej, ingen våldtäkt, men offret ligger placerad på en sätt som för tanken på en utförd ritual. Ett nytt mord inträffar, mycket likt det första eftersom även denna flicka är något handikappad. Även ritualmönstret finns där.

Ännu ett mord inträffar och mycket likt det första eftersom flicka ifråga är handikappad. Milo och Alex förstår sambandet när ytterligare mord offer upptäcks, men de har ingen aning om vem mördaren kan vara. Eftersom den första flickans far är ingen mindre än en israelisk diplomat påtvingas Milo och Alex den israelitiske polisen Daniel Shaveri, som visar sig vara en mycket duktig sådan. Och med stor erfarenhet i bagaget.

Tankarna går under läsningens gång onekligen till det gamla Nazityskland eller Ku Klux Klan.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22